Hogenboom
transport

Hier lees je alles over de rijke historie van Hogenboom Transport, van onze eerste vrachtwagen tot de meest recente gebeurtenissen!

1925

Eerste transport

Cor Hogenboom, alias 'Cor de vrachtrijder' rijdt vanaf het Westeinde in Roelofarendsveen met Veense groenten naar de Amsterdamse veiling. Eén van de eerste wagens was een Chevrolet LQ.

1950

Onderhoud aan huis

Klein onderhoud werd vroeger gewoon thuis op het Westeinde in Roelofarendsveen gedaan.

1956

Opa Cor met zijn zonen

In 1956 werd het transportbedrijf overgenomen door drie zonen van Cor. Op onderstaande foto is hij met al zijn zonen te zien, Martien, Gerard en Kees namen uiteindelijk het bedrijf over.

(Foto v.l.n.r. Ton, Martien, Gerard, Cor, Kees, Nic, Jan).

1969

Groter materieel

Door de jaren heen werden de auto's groter, zo kwam er een Scania met aanhanger.

1985

Artikel in de Bloemisterij

In 1985 verschijnt er een artikel in het Vakblad voor de Bloemisterij over Hogenboom Transport en het collectief sierteelt vervoer. In die tijd kon het wagenpark uitbreiden naar 8 auto's, doordat kwekers steeds meer gebruik maakten van de collectie door vervoerders. Voorheen reden kwekers zelf veel handel naar de veiling.

2000

75-jarig bestaan

Het 75-jarig bestaan van Hogenboom Transport werd groots gevierd. Een grote feesttent met in het midden een speciaal aangekochte jubileum vrachtwagen, voorzien van de nieuwste snufjes. Het wagenpark bestaat op dat moment uit zestien eenheden; dertien bakwagens en drie trekkers met oplegger.

2000

Jubileum vrachtwagen

Voor het 75-jarige bestaan van het bedrijf werd in 2000 een speciale vrachtwagen gekocht, met sierlijke opbouw en bestickering.

2007

Vrachtwagen met reclame voor kwekers

Vrachtwagens met speciale bestickering werden wel vaker ontworpen voor Hogenboom Transport. In 2007 werd er een wagen op de weg gezet met reclame van alle kwekers met veilklokken op de achtergrond.

2013

Derde generatie aan het roer

Vanaf 1990 tot heden wordt het bedrijf geleid door de neven Martien en Ronald Hogenboom, zonen van respectievelijk Martien senior en Gerard. Onderstaande foto werd in 2013 geplaatst in het tijdschrift Hier! in de Regio voor een artikel over Hogenboom Transport.

2016

Klaar voor de toekomst

Niets belangrijker dan continuïteit. Hogenboom Transport is daarom altijd bezig om de verwachtingen te overtreffen op het gebied van kwaliteit, innovatie en betrouwbaarheid. Ons team zorgt voor constante vooruitgang en onze klanten profiteren daarvan.